Norsk Barneblad

Ordskifte om dyr

52 kommentarar til saka “Ordskifte om dyr”

 1. Hey.
  Åssne dyr har dere? Katt er desidert best, og så kommer hund. Rotter er egentlig ganske søte, selv om alle sier de er ekle.

  //LeseHesten

 2. Ello igjen.
  Jeg har en Kerry blue terrier, verdens beste.
  Men jeg er redd for katter da. Jeg kan klappe dem og sånn, men ikke ha dem på fanget. Er redd for at de skal klore meg.
  Heh, er enig i at rotter er søte, men tror jeg ikke hadde turt å holde en :L

  – SnuseMusa

 3. Hei

  Jeg er veldig glad i fugler og Mamma leste innlegget om Sangsvanens hoeyderekord til meg. Det er utrolig saa hoeyt de flyr!! De er veldig spesielle fugler. Det var synd dere har satt inn ett bilde av to knoppsvaner
  over artikkelen, for det kan hende at noen tror at det er saann sangsvanene ser ut. Kan dere skrive litt mer om sangsvanene og sette inn bilde?
  Jeg bor i Wales og Bestefar i Norge har ordna saann at jeg faar Norsk Barneblad i posten. Gleder meg til jeg blir litt flinkere til aa lese Norsk saa jeg kan lese mer av bladet paa egenhaand.

  Hwyl (god helse, hadet, paa valesisk)

  Fra Sofie

 4. Kjære Sofie!
  Så dumt at vi hadde satt inn feil foto – det skulle jo vere av songsvaner ja og ikkje av knoppsvaner. Men det er kjempehyggeleg å lese at du får Norsk Barneblad frå bestefar og at mor kan lese det høgt til deg. Ja, snart kan du sikkert så mykje norsk at du forstår alt saman sjølv. Bra at vi har så flinke lesarar som ser alle feila vi gjer 🙂

  1. Mastrociliegia, ma sei proprio sicuro di non riuscire a venire?? Sarebbe bello, almeno ci presentiamo anche tra di noi.Ma a parte me c’è qualcun altro che viene venerdì pomeriggio?

 5. bla bla bla

  1. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your website? My blog is in the very same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Thank you!

 6. je har ein hund som heiter Thjahppe og hu blir 4.år 22.mai.
  je bor på Fåvang Nord for Lillehammerå je å mamma å pappa jete saue her, de er gøy å gå på tur frå Tromsbuå å till Imsdalen eller garda å samtjønnsbuå. je har ei vennine frå Nordland.

 7. Eg syns at selfangst er forferdeleg. Eg har nettopp vore på nettet og sett på bilete av selar som er blitt slakta. Folk burde slutta med det. Dei kan ikkje gjera slik, bare for at andre skal få skinnkåper. Det er dårleg gjort av dei. Eg tenkjer på kva dei ville sagt viss det var dei som blei skote, flådd og ete. Det hadde vore betre om utrygge selar fekk koma til Akvariet i Bergen og fått eit godt liv der.

  Selar er søte, så dei burde ikkje bli skote. Dei er kanskje i fare for å bli utrydda.

  Eg synst Norsk Barneblad kunne skriva saker om selar og kamp mot selfangst.

  Nana, er du einig med meg i dette?

  1. Så vidt eg veit, er ikkje sel utrydningstrua.Det finnast nokre selrasar som er det,men dei trur eg blir passa godt på. Du må hugse på at det finnast sel mange andre stader i verda også.
   Når det gjeld slakting av sel, er det på lik linje med andre dyr, man må sjølvsagt passe på å ikkje skyte dei som er utrydningstruede. Dei andre kan det faktisk vere bra og skyte, så det ikkje blir for mange av dei.Blir det for mange av ein art, går det ut over ein annan art. Det er betre å ha litt for få enn at dei me har sulter. Men missforstå meg ikkje, eg seier ikkje at det er bra å skyte alle saman. Eg synast også at dei er kjempesøte, men det er ikkje god nok grunn. Me må tenke på andre arter også, og selen er faktisk eit rovdyr. Helsing A L 🙂

 8. Eg syns at selfangst er forferdeleg. Eg har nettopp vore på nettet og sett på bilete av selar som er blitt slakta. Folk burde slutta med det. Dei kan ikkje gjera slik, bare for at andre skal få skinnkåper. Det er dårleg gjort av dei. Eg tenkjer på kva dei ville sagt viss det var dei som blei skote, flådd og ete. Det hadde vore betre om utrygge selar fekk koma til Akvariet i Bergen og fått eit godt liv der.

  Selar er søte, så dei burde ikkje bli skote. Dei er kanskje i fare for å bli utrydda. hvis nokon av dykk vil hjelpe å hindre mot selfangst kan dykk bli medlem av Noah.no

  Eg synst Norsk Barneblad kunne skriva saker om selar og kamp mot selfangst.

  Nana, er du einig med meg i dette

 9. Det er sikkert forferdelig, uten at jeg vet så mye om det, men man kan jo ikke ta alle dyr som er trua og sette dem inn i et akvarium? Det er jo ikke nok plass til det, og noen bør få leve fritt ute i naturen og.

  1. Enig 🙂

 10. Hallo! jeg syntes det ikke gjør no om dyr blir utrydda! det er bare fordi naturen er sånn! det er ikke så veldig mye og gjøre med det :S det er vanneskelii å kjønne ?? JA !!!!! MEN DET ER EN TING SOM ER BEDRE OG DISKUTERE OM!:

  Er det i det hele tatt noen som kan litt som ponni her? «

  jeg er 12 år og jeg bor på ridesenter , med 36 hester <3<3

  noen som vil diskutere ponni med meg ?

 11. Ja jeg vil diskutere hester med deg.jeg skal ut å ri imorgen<3<3<3
  hester er bare så søte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Jeg er veldig glad i hest!!!!!!!!!!!!!!!!! du er så heldig som bor på et ridesenter.Jeg er 10 år,kanskje ikke helt i alderen for deg,men=S

  Jeg er i hvertfall glad i hest.helt utrolig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Hei,eg likar best hund,katt,og hest. Ja,rotter er ekle,synast eg,mus er søte. Eg har hund. Det er eigentleg mamma sin. Men eg skal kanskje få meg hund. Eg vil begynne med riding. HER ER NOKON SPØRSMÅL TIL NANA: Eg er ni år,eg går på forming anna kvar mandag. Og på alpin på onsdagar. Blir det for mykje med riding??? Eg har veldig,veldig lyst!!! Eg bur i Ørsta. Og kvar kan eg gå på riding,då? I VOLDA? Helst eit sted nært meg.Helsing VILGÅPÅRIDING!!!

 14. hei! lesehest eg liker og hester men eg har dverg-hamster.

 15. hei! har noen her dverg-hamseter eller hester?

  stor klem Malin:)

 16. nei det har jeg ikke malin men som du hvet har jeg hatt
  hamster:P

  klem!!

 17. Hei! Eg ELSKER hunder! Har 2 hunder sjølv, dei er av rasen Cavalier King Charlies Spaniel. Begge tok bronsemerket i agility hausten 2010. Viss det er nokon her som driv med freestyle, hadde det vore artigt viss eg kunne fått eit triks-tips 😀 Eg og Lady (som er dattera til Lotta, den andre hunden min :-)) har nettopp starta med det. Vi starta i februar trur eg. Har lært ho slalom mellom beina, rull rundt og spill dø 😀
  Andre som har veeeldig dilla på hund her? 😀

 18. Hei,det er meg igjen,Diana. No er denne hunden døde,eigentleg for nokre månedar sida. Nana,kan du skrive i bladet masse om hundar og hunderasar? Eg skal skaffe meg hund snart trur eg,so det kunne vore greitt å vite kva rase som passar. 🙂 Eg tenker på ein Shetland Sheepdog. Dei er veldig søte og gode i agility. =) Kan du skrive om hunderasen Shetland Sheepdog,Nana?? Då hadde eg vore glad. =)

 19. Til: Hundedilla
  Ja,eg har heilt dilla på HUND!!! Eg elskar hundar over heile mitt hjerte!!!!! Og no på kanalen The Voice er det faktisk songen «Save the world» som handlar om hundar!!!!!!! <3 Bytt kanal,folkens!!!!!!!!!!! Who gonna save the world tonight?

 20. Men no er hundesongen ferdig,og det er «I Made It» på kanalen. DEN SONGEN EIGER HEILT TOTALT!!!!!

  1. enig

 21. Er det ingen som snakkar her lenger??

 22. Før hadde familien min 16 hunder.
  eg har opplevd at sånn ca. 10 kjæledyr har dødd.:-(

 23. Hei, eg har 8 kaniner, og kaniner er på 1. plass
  Så kommer 2. plass katt
  Sååå kommer 3. plass Hund
  så 4. plass rotte
  så 5. plass hest

  ja, og så videre… 🙂

 24. hei , eg bor på ein gard og der er det:
  kyr,sauer,1 katt,og 9 hunder.
  før hadde me 16 hunder.

 25. jeg er en jente som elsker hester, de er supre!
  jeg får ikke begynne på ridning, men gleder meg til jeg skal ri på lørdag.
  kjeledyret mitt er egentlig superkult, hun har alldri vekket meg og da er det verdens beste undulat!

  hilsen Mari og pippi

 26. No er eg utruleg trist, eg tok allergi-test på torsdag mot kattog pollen. Familien vår har tenkt og få oss katt og me tokk testen for og være sikkre på at eg ikkj var allergisk. Men legen sa at uansett om testen viser at eg er 0% allergisk kan det vær at eg blir det visst me får katten i hus. Så då må me tenkje oss godt om før me får ein katt og visst me får kanskje ha ein back.up plan. Så me får sikkert ikkje :c.

 27. I går så fant jeg dverghamsteren min Pellina død i buret sitt… Jeg ble veldig lei meg, men hun var jo 2 1/2 år, så hun var jo veldig gammel. Vi begravde henne i hagen og nå får jeg vaske buret for siste gang og selge buret…

  1. uff da, så leit:(
   men pellina kunne jo ikke leve evig da
   men Kvifor kjøper du ikkje eit nytt hamster?????

   Helsing Linn

   1. Har ikkje eit bra svar på kvifor eg ikkje vil ha ein ny hamster, og eg kunne vel ha kjøpt ein ny hamster, men nå har eg solgt buret, og det va eigentlig nok med ein hamster. Det va kjekt å ha ein hamster, men eg klare meg jo uten ein og.

 28. Er det eigenteleg dyreplageri å straffa hunden med å løfta den etter naken i nokre sekunder og sleppa han boms ned igjen?

  1. Gode Kjartan
   Hundemødre ber sine bittesmå kvelpar på denne måten – ikkje som straff, men som ein måte å frakte dei på. Men korleis vaksne hundar opplever å bli løfta etter nakkeskinnet er eg meir usikker på. Ein vaksen hund vil heilt sikkert ikkje like å bli handsama som ein kvelp – og det er kanhende straff nok. Men om det i tillegg gjer vondt veit eg ikkje. Men særleg godt kan det umulig vere.

 29. Eg høyrde nokon snakka om at dei såg ein katt som åt av eit daudt piggsvin. Så eg lurar på om det er vanleg av tamme kattar og eta av eit daudt dyr, eller om det var ein villkatt?

  1. Gode Kjartan!
   Det er ikkje så lett å vite, om katten var ein villkatt eller ein tamkatt. Alle kattar forsyner seg av naturen når det byr seg eit høve. Kattar blir på ein måte aldri heilt tame. Instinkta deira er ville sjølv om dei bur heime hos ein familie.

 30. ER DET DYREPLAGERI OG FISKA FISKEN NÅR DEN FÅR
  KROKEN I MUNEN?

 31. Det har vi faktisk skrive om fleire gonger. Trur til og med at det ligg ein artikkel her på heimesidene om du leitar langt nok bakover. Og ja, forskarar seier at fisken kjenner smerte når han blir fiska.

 32. Hei elskar berre dyr. Har tenkt å bli dyrlege. Likar spessielt godt katt og kaninungar. Alle dyreungar er eigentleg søte då. Har mange dyr. Kyr, sauer,8 kopplam,to kattar har hatt ei rotte og skal få kanin. Eit dyr eg eigentleg ikkje anbefalar for dei som blir veldig knytta til dyr er rotte. Dei lever så kort og får lett kreft. Dei er veldig søte og då, men eg blei veldig lei meg då mi døydde.

 33. Hei skal få kanin det er ei jente. Ho er svart med litt kvitt nokon stader. eg tenkte på å kalle henne Aimee Nova. Er det eit fint namn?

  1. Det var eit veldig fint namn!! 🙂

 34. Det var eit fint namn!

 35. Jeg elsker hester

  1. jeg, liker også hester de er sååå kule og store dyr da men ciste du at en hest kan se 340 grader runds sin egen kropp ?

   1. je, jeg viste det Lisa 🙂

    1. men viste dere også at en hest har gromse grønt syn og at man må aldrig se ned på et hinder når man sal hoppe fordi da stopper hesten så men må se rett frem.
     basta bom.
     hehe.
     hvilken rideskole går dere på siden dere an så mye men jeg tror jeg kan litt mere da ?
     siden jeg går på grønt kort kurs så da kan jeg mere enn dere.

     1. ja, jeg viste det men det er litt frekt at du driver og sier at du an mere en oss og sånn bare fordi du skal ta grønt kort kurs fordi det skal nemmelig jeg også,
      og jeg bor ikke i oslo så jeg går på en gård som heter milogården 🙂

 36. jeg skal også ta grønt kort men jeg går ¨på en bondergård som heter kampen økologise barnebondergård 🙂 det er jempe korselig der <3

 37. Hei, eg berre lurar på om nokon har nokon tips til korleis å overtale foreldre til å kjøpe ein hest? Eg har ønska meg ein hest heile livet, men no slår det ekstra hardt inn, eg følar at eg blir sjuk i hovudet viss eg ikkje får driva meir med hobbyen min! Eg ynskjer meg ikkje ein hest, eg TRENG ein hest! Nokon som har tips og meiningar om denne saka? Er det nokon andre som har eit stort ønske om hest?

 38. Hei, eg har eit dverghamster og to kaniner. Det er veldig kjekt å ha nokon dyrevenner å styra med, de synest eg alle burde ha! 😉 Kva dyr har de?

Ver med på ordskiftet