Norsk Barneblad

Ordskifte om andre ting

116 kommentarar til saka “Ordskifte om andre ting”

 1. Hei eg er ganske ny i ordskifte og skal starte å skrive litt her.
  Eg gleder meg kjempe-masse til neste sommer formda skal eg på språk-reise i England.
  Gleder meg sinsykt mye .
  Det er sånn for 10-14 år. Har eller skal du på språkreise?

  1. Heisann, jeg også har sett på sånne språkreiser. men jeg vil ikke reise til england. eller jeg ville. men nå er det sånn at jeg reiser heller het til australia. det er mye varmere om sommeren og det har jo også noe så inntresannt som great berrier reef. så jeg har tenkt å reise dit neste sommer. håper du koser deg. og etter du har vet på en sånn språkreise kan du jo faktisk ta utdanningen din i utlandet og det får du mye godt ut av. jeg har tenkt å ta vidergående i utlandet sør-afrika. jeg vi alltså gjøre noe med live mitt.

  2. Australia har sommer når vi har vinter. Bare så det er sagt:)

   1. Faktisk er det varmt hele året, men det er kaldest når vi har sommer :/ Det tar faktisk 2 dager til Australia med fly 😛

    1. Anja jeg kommer ikke på købb i morgen

 2. Hei eg er ein gutt på 12 år og ønsker å få ein brevvenn fordi eg bur litt ifrå kompisar så det hadde vert fint om eg fikk ein brevvenn. Litt om meg sjølv eg likar electro house dubstep altså skrillex, data og tv spill, filma og å vera i lag med kompisar Det var litt om meg eg har lyst på ein brevvenn som er på alderen ved 12-13.

 3. Brevaddressa mi er ulsnes 5780 kinsravik

 4. Hei!

  På Tirsdag va eg på seiling i oslofjorden. Det var kjempe gøy! Eg lerte mykkje om kva dei forskjellige tingana på ein seilbåt heter. Neste tirsdag skal eg seile igjen. Gler meg til då!! <3
  I morra er det klassetur med skola. Vi ska ut på ein øy i fjorden der eg bor. Der ska vi være til Lørdag. Vi ska bade, fiske, snakke, sove (Kanskje ikkje så mykkje soving) og kjøre båt. Ååå, eg klarar nesten ikkje å vente.
  Over på nokke litt anna. På Mandag er det siste skoledag og avslutningsfest for 7. klasse på kvelden. Eg gler meg til sommarferien! Det blir deilig å kunne bade kver dag, sole seg i strandkanten og ikkje minst spise masse, masse is!
  Vi sluttar på skolen Mandag 18/6, mens dei andran på skola slutter ikkje før Tirsdag 19/6. Da får vi ein ekstra fridag!! Noko eg kan erte systra mi for… Ikkje på ein slem måte da!!

  No må eg spise!!

  Helsning frå Orienterings- jenta.

 5. Hei!!
  eg ønsker meg brevvenner.Det er litt kjedeleg å ikkje få post. Eg vil gjerne ha brevvenner frå alder 11-13år.
  Det kan både vere av begge kjønn. Eg likar å spele fotball,eg liker å spele teater,vere med vennar og eg likar dyr.
  Adressa mi er 6293 Longva

  Eg håper at eg nokon skriv til meg!

  Engelen

  1. Hei Engelen!
   Du burde kanskje skrive Kva du heile namnet ditt og heile adressa di… For viss ikkje er det ganske vanskeleg å sende brev til deg…

   Norsk Barneblad er eit supert blad!! 🙂

 6. NORSK BARNEBLAD!

  Eg er så glad for at Norsk Barneblad finst. Eg kunne ikkje ha klart meg uten. Norsk Barneblad har mykje ulike og morsame stoff. Det er kjempe gøy å lese det.Men det er altid leit å vete at man må vente så lenge på få lese neste blad. På min skule er det ikkje mange som får Norsk Barneblad. Eg synest synd på dei,at dei ikkje får lese eit så bra blad. Ein gong var det ein mann som kom å intervjua oss.Han var frå Haramsnytt (avis). Det var kjekt. Norsk Barneblad er eit bra blad.!!

  engelen

 7. hei det aller første jeg vil si er at jeg ønsker meg en brevvenn i alderen 8-12 jeg er 10 sjøl. Jeg elsker håndball, musikk, dans og speider.
  De som vil skrive til meg kan skrive til:
  Mari Stadsnes, Bøneslien 79, 5155 Bønes.
  jeg ville også si at nå er det høst og jeg har allerede begynt med og plukke epler på skolen og plommer hos farmoren og farfaren min.

  Ha en god høst hilsen MorriMorria (bedre kjent som Mari).

 8. BRILLER
  hei ej satt og leste norsk barneblad her om dagen og kom over et innleg med overskrifta HEI JENTER og leste den så her kjem svar til innleget!
  hei BRILLEJESUS sjøl om du ikkje trur de så ser faktisk dei fleste jenter på persjonligheta sjøl om vi likar nor dokke ser fine ut også 🙂 vist du synst at fleire kjem til å like dei me kontaktlinser så kanskje dei gjer det, ej kjenne jo ikkkje folka i di klasse men dei fleste likar best uten briller ( mange likar også med) dette er forskjelli fra jente til jente

  lesehunden

 9. hei, jeg er en jente på 13 år. jeg går i 8.klasse og ønsker meg en brevvenn. jeg er ikke fan av aldersgrenser men helst fra alderen 12 og oppover. jeg bryr meg ikke om det er jente eller gutt for alle er jo nokså like. det jeg liker å holle på med er: lekser, pc, og vere med venner. har så lite å gjøre på for tiden så kunne vert kjekt om du hadde tatt kontakt. min adresse er:

  Maria Kloster Nilsen
  Ådlanslio 25
  5416 stord

  håper vi snakkes 🙂

  1. heii!

   jeg er en jente på 13 år og vil gjerne sende brev til deg 🙂

   håper du svarer ^.^

   PS: jeg skriver adressen min i brevet 😉

 10. Hei! Jeg er en jente på snart tolv år, og ønsker brevvenn i alderen 10-13 år (helst jente). Mine interesser er å spille piano og klarinett(i korps),strikke,å elsker å lese. Og liker dyr. Jeg kjeder meg sånn om ettermiddagen og vil ofte skrive brev, men til hvem???:):):)
  Så håper du vil være brevvennen min. Her er adressen min:

  Karen-Sofie Tyssen
  Rønning Østgårdsvei 23
  9180 Skjervøy

  1. Sender brev til deg

  2. Sender brev til deg eg er ei jene på 12 år som elsker dur spesielt sau og katt
   🙂

 11. har noen gsm (gosupermodel) det har jeg. jeg heter emma335.
  Vil gjerne være venn med noen på gsm.
  Skriv at du har lest dette så blir du sikkert lagt til som venn.

 12. KJÆRE NANA

  Kan dere trykke plakater
  Og kan dere lage mer fløuser og rampestreker.

 13. hei her e ej igjenn for å sende inn!
  ej he nokken spørsmål til dokke gutta…
  koffor lika dokke ikkje å vise følelsa?
  og går dokke berre etter utsene eller også persjonlihet?
  ka ville dokke jort vis dokke skulle vise ej jente at dokke likte ho? liksom ka tegn?
  hadde dokke spurt ho?

  frå mei!

 14. kjære nokia-jenta
  jeg har også mange tyverier på skolen,
  det er noen som har stjålet penger og mobiler fra folk,
  jeg har også gammel nokia.
  kjære tolkien-guten
  jeg likte heller ikke hobbiten og iallefall ikke da de så ensomfjellet og vips så var filmen ferdig.
  jeg digger å lese norsk barneblad.

 15. Hei alle sammen!
  Har laget ny nettside å ønsker flere lesere…
  Adressen er: http//:funnyme.gratisnettside.no//
  Husk å skrive alle tegnene:)
  Skriv en komentar eller to da.

  Snakkes!

  1. I’m impressed. You’ve really raised the bar with that.

 16. Hei! Jeg er en jente på ti år som ønsker brevvenn, i alderen 9-11 år,(jente). Jeg liker hunder,være med venner, film og synge. Jeg går i korps (kornett) og spiller piano.Jeg bor oppe i nord på en liten øy.Vil gjerne ha bilde! Men det er valgfritt.:) 🙂
  Brevadressen min er:

  Ingrid Marie Tyssen
  Rønning Østgårdsvei 23
  9180 Skjervøy

  Håper noen skriver!!!

 17. Hei! Det Hadde vært fint om dere kunne trykke plakater, ha flauser, og rampestreker?? Det hadde vært fint!!

 18. Hei. Jeg er en jente på 13 år som er lei av tom postkasse. Jeg ønsker brevvenn i alderen 12-14 år.Jeg liker å spille fiolin,danse,fotografere,blogge og være med venner.
  Håper at du vil skrive til meg.
  Adressa mi er Ingrid Fuchen Røyne
  Sørhus 2900
  Fagernes

  1. Hei
   Inge hadde hjerne likt og være din brevvenn, er lei av tom post kasse jeg også.

   Håper du skriver til meg?
   Adressa mi er :
   Amina Lindholm Vincent
   Oslo 0658
   Kampen

 19. Twilight
  Jeg elsker twilight! Har sett alle filmene. Er det flere som har sett de?
  Hvis du ikke har det burde du se de! Det er tilsammen fem filmer.<3<3<3<3:)

  1. Ja, jeg har sett alle filmene, og holder på med andre boka. du burde lese bøkene også:)

 20. Hei! No er det lenge sidan eg har skreve i Ordskifte her. No dei siste dagane har det skjedd meir enn iPaden, heldigvis. Eg har endeleg fått meg bursdagsgåva mi frå pappa, eit fint Penny brett. Kjempebra skateboard, anbefalar det! Eg hadde jo null talent, var rein fiasko med skating. Men så fekk eg meg Penny. Til og med lillebroren min ønskar seg det no. Vi har også hatt besøk av slektningar. Vi grilla ein gong, men berre pølse. Æsj, eg er luta lei av pølse! Veldig kjedeleg, kan ein seie. Vil kome med ein anbefalning for is, tenkte eg. Den finst i isboks. Den heiter Lollipop, er oransje og raud. Smakar kjempegod saftis, i sorbet-form. Nam! Eg brukar mest å kjøpe det som kuleis i beger, på Narvesen. Nydelig is! Eg diggar bringebærsorbet også, beste eg veit, nam! Ja, no blir dette innlegget veldig langt. Eg søkar eit par mailvennar her. Du må vere 11 til 13 år, og ei jente. Supert viss du bur ein plass nære Ørsta, postnummeret er altså 6150. Det hadde vore flott å få møte nokon av mine mailvennar også. Skriv litt om deg sjølv, gjerne send bilder. Eg er 12 år, heiter Diana. Har ein katt, likar å skate og vere med vennar. Elskar musikk! Likar litt Miley Cyrus, Selena Gomez, og så er eg hovudstups forelska i One Direction. Viss du hatar dei, ikkje kontakt meg! Supert om du likar dei også, då får vi mykje å snakke om. Håpar du vil kontakte meg, då blir eg glad! Mailen min er: diana-foldal@hotmail.no

 21. Kjære Forelska

  Ok, først og fremst er eg kjempeimponert over at du faktisk tok mot til deg og snakke med han du er forelska i. Eg var forelska i den samme typen heile barneskulen uten å spørre han. Det er betre å ta sjansen, enn å lure på kva som hadde skjedd om ein hadde vore modig nok.
  For det andre skal du verkelig ikkje tru på det han sa til deg. Kanskje han berre ser på deg som ei venninne, og berre ville ha ein måte å seie nei på. Ein som fortel ei jente at ho ikkje er pen nok, er ikkje verd det uansett. Eg er heilt sikker på at du ikkje har lite hovud eller stor nase. Når du ser deg i spegelen, skal du tenkje på alt det pene med deg sjølv.

 22. Hei! Har aldri skrevet til Norsk Barneblad før, så tenkte jeg kanskje kunne gjøre det.
  Jeg hater egentlig det der med «likes» på instagram, facebook og sånne ting. Det blir en slags popularitetsskala. De som får over 30 likes på hvert bilde, kan gjøre hva som helst. De som får kanskje fem eller mindre, kan nesten ikke gjøre noen ting, uten at alle begynner å baksnakke og slikt.
  Dette vet jeg mye om fordi jeg har stor erfaring.
  Hva synes egentlig dere om likes?

  1. Jeg er helt enig med deg! Jeg synes dagens ungdom har altfor mye fokus på å være «populære» og tror de blir det om de får mange «likes» på et bilde de legger ut. Derfor har jeg ikke instagram, og jeg legger så og si aldri ut bilder på facebook… Jeg synes «likes» er en ganske dårlig oppfinnelse om jeg skal være ærlig.
   Selvfølgelig er det lov til å være uenig med meg! 🙂

   1. Jeg er enig med dere 2 assa

    1. jeg er helt enig.. jeg er 13 år og noen av vennene mine går rundt og «skryter» av at de har sååå mange likes.. I DON’T GIVE A SHIT!!

 23. Hei!
  Jeg er ei jente på 12 år, som ønsker seg en jente eller gutt som epost-venn. Jeg heter Anja Skogerbø. Jeg er fra Oslo, som driver med hest, svømming, speiding og spiller trompet i korps.
  Jeg ønsker meg en gutt eller jente i 11-13 års alderen.
  Jeg er lei av tom epost som ønsker seg venner over hele landet. Jeg skriver bokmål, men leser både nynorsk og bokmål.
  Eposten min er Skoanja10@gmail.com

  Hilsen en jente som er lei av tom epost 🙂

 24. GRUSOM LÆRER
  Eg er sååååå lei av og få kjeft for noe eg ikke har gjort!!!

  1. yup.. (nesten) alle lærere er sånn.. mitt tips: søk på lærere på IKKEpedia og les… 😀 good luck!

 25. Hei, eg er ei 10 år gamal jente som er lei av tom postkasse! Eg likar å gå på skøyter og ski, så derfor ønskar eg snø ute. Eg likar altså mest kaldt vær. Eg ønskar ei jamnaldrande jente som brevvenn, men det er ok med gutar og 🙂 Eg likar og å teikne og gjere kreative ting. No for tida er eg og veldig glad i å lage filmar, og å sjå filmar. (som eg har likt lenge.) 🙂

 26. Hei! Har du høyrt om bordhockey? Det ein liten hobby i Noreg. Ca 200 spelar aktivt og eg er ein av dei. Det finnes miljøar både i Bergen, Trondheim, Oslo og på Jæren. Det er andre plassar også som Haugesund og Hundvin men dei førstenemte er dei største. Dette høres jo litt rart ut men i Russland så er det faktisk nokon som lever av og spele det!! Det går faktisk direktesendt på TV!

  Men tilbake til Noreg. Det er 5 årlige turneringar i heile Noreg. I tillegg er det også NM kvart år. Dei som styrer desse turneringane er ein orginisasjon som kallar seg for NBA(NorgesBordhockeyAllianse)
  Ein bordhockey kamp varar i fem minuttar. Det er også fleire klubblag. Til dømes Lindås puckskyverlag, Tønsberg BHK, Stigarevolusjonen og Trondheim BHK http://www.puck.no for meir info!

  Det er STIGA som lagar bordene. Det er nokon som kallar det sjakk i 100km/t for det krev både hurtigheit, utholdenheit, koordinasjon og is i magen.

 27. Hei! Jeg er en gutt på 9,5 år som er lei av tom postkasse. På fritiden liker jeg å sykle, gå på ski, spille kontrabass og piano.

 28. JEG ER EN GUTT PÅ 10 ÅR SOM LIKER EMINEM Å TROMME ( PÅ TROMMESETT) SPILLE MINECRAFT VÆRE MED VENNER SPILLE CLASH OF CLASNS LAGE FILM OG LESE BILLY DONALD PUSUR KNOLL OG TOTT…. OSV .JEG ER 10 ÅR GAMMEL. DETTE ER DEN FØRSTE GANGEN JEG SKRIVER TIL ORDSKIFTE

  JEG HAR VELDIG LYST PÅ EN BREVENN SAMMA HVA ALDER HELST GUTT, OG EN SOM IKKE BRUKER 90% AV TIDA SI PÅ OG SPILLE FOTBALL.

  SKRIV TIL MEG ADRRESSE: OLAV FOSSE SKYTTERVEIEN 31 5038 BERGEN

 29. Hei! Lillesøstera mi søker brevvenn! Ho er 7 år og ønskjar ein brevvenn på samme alder. ho liker å spise snop seier ho, ,men ho liker også å gå på tur. Håper nokon andre er innteressert. Ho vil helst ha ei jente som brevvenn. 🙂

 30. Hei, eg er ei jente på ellve år. Eg ønsker meg ein brev ven, på alderen 10-13 år. Interassa mine er , turn og teikne og vere med venner.
  Adressa mi er: Fride Audunsdotter Westvik gate4 nr68 6700 Måløy.

 31. til Helene

  jeg leste kommentaren angående momio, og jeg er både enig og uenig med nana og foreldrene dine. momio i seg selv er et av de sikreste sosiale mediene. men barna som bruker det er ofte opptatt av «likes» og gjør mye for å få oppmerksomhet. i reglene til momio, står det at bilder av personer skal slettes umiddelbart, men jeg må jo si at det tar laaang tid.

  jeg er 13 år og har hatt momio i 4-5 måneder nå. jeg skjønner at voksne kan være kritiske til denne appen, men hvis dere tar dere litt tid til å lese reglene og litt om personvern, så kan det være at dere skifter mening.

  angående bilder av dyr som er plaget, så har jeg ikke så mye å si.. men en 9-åring burde jo huske at å like et bilde av et dyr som har det vondt, ikke hjelper dyret.. et bilde av et skadet dyr finner du jo ikke bare på momio. hele nettet er jo stappet men bilder av mishandlede dyr.

 32. kjære Anne-Grete.

  jeg skjønner at du blir deppa av at du ikke kan dra på ferie, men fortvil ikke!! hva er poenget men å dra på ferie når det er så fint vær!?

  kos deg i sola 🙂

  hilsen Karen 😛

 33. Hei eg er lei av at alt posten er til dei vaksene. Send brev på Ingeborg Havrevoll 4237 suldalsosen Hamrabø.

 34. Boktips!

  Hei! Eg er ny her og kjem til å skrive ein del inn til ordskifte! Eg ser etter gode bøker eg kan lese! Eg likar spenning og at det skjer mykje. Litt mystikk kanskje? Eg elskar hestar, men det går fint med andre dyr også! Nokon tips kanskje?
  helsing hesteelskaren

 35. Til Brilleslangen

  Hei! Jeg er også «besatt» med briller:-) Jeg vil bare si at jeg syntes det var KJEMPESTAS å få briller. Det var moro i 3 dager, så ble det dumt. Men, etterhvert ble jeg vant til det, og nå bryr det meg ikke at jeg går med briller.

 36. Til Ingeborg.

  Du burde IKKE si postnr. Noe sted på nettet!

 37. Hei eg e lei av og ikje få post. vil veldig gjerne ha en brevvenn i 11-13 års alderen, eg e 11 år. eg lige gutter og dyr OSV… vil veldig gjerne ha en brevvenn så vær så snill ta kontakt så fort du kan 😀

  1. Send inn fullt namn og adresse til nana@norsk-barneblad.no – så kan eg setje det inn i bladet!Nana

 38. eg glømte og sei eg he bursdag 30. Juni 😀 ta kontakt

 39. Hei er ei jete på 12år som elsker dyr spesielt sau og katt. kva slags dyr liker dere?

 40. Hei… Eg les norsk barneblad og det er veldig moro, men eg lika bedre dei blada som var for ikkje så lenge sidan, det var litt fleire forskjellige ting og lesa og det var litt fleire teikneseriar der. Eg var litt meir ivrig på å lesa Norsk barneblad då. Eg ønsker at det blir fleire blad av dei andre.
  Helsing Heidi.

Ver med på ordskiftet