Norsk Barneblad

Arkiv for mat

Du ser på arkivet for mat.

Stygg mat

Stygg mat

Ein tredel av all grønsak og frukt i verda blir kasta fordi dei ikkje er fine nok. Ikkje fine nok til å kunne bli salsvare. Men smaken er jo like god sjølv om gulrota ser litt skakk og rar ut. Mykje annan mat som blir produsert, blir også kasta fordi han ikkje ser bra nok […]

Kaffi er ikkje italiensk...

Kaffi er ikkje italiensk…

Truleg heiter drikken kaffi etter regionen Kaffa i Etiopia der det er vanleg å dyrke kaffiplanter. Kaffi blir laga av frukten frå kaffiplantene. Både blada og fruktkjøtet blir fjerna og steinen i midten av blomen blir tørka og blir slik til ei kaffibønne. Kaffibønna blir brent og malt opp til kaffi. I 1647 kom det […]

Peiskos eller ut på tur - pølse med pinnebrød!

Peiskos eller ut på tur – pølse med pinnebrød!

Pølse med pinnebrød Skal du ut på tur? Då smakar det godt med grillspyd med pinnebrød.   Du treng: 1 pakke grillpølse   Deig til pinnebrød: 3 dl vatn 4 ss olivenolje 1 ts salt 1 egg 5 dl kveitemjøl, gjerne halvparten fint og grovt   Slik gjer du: Rør olje, salt, egg og kveitemjøl saman […]

Betre enn potetgull!

Betre enn potetgull!

Ta fram 10–12 poteter. Skrubb potetene, skrell dei om dei er stygge. Legg eit bakepapir på steikjebrettet eller stryk matolje på brettet. Skjer så potetene i tjukke skiver og legg dei utover brettet. Skvett to–tre skeier olivenolje eller anna matolje over, så litt salt og pepar, gjerne frå ei peparkvern. Steik dei øvst i steikjeomnen […]